Lukas apartmani preporučuju – za one koji su prvi put u Beogradu

avala

Lukas apartmani preporučuju da posetite Avalu i Avalski toranj – simboli i ponos Beograda. Jedna od najvećih turističkih atrakcija koju sa zadovoljstvom preporučujemo svim gostima koji su odsedanjem u našem Lukas Apartmanu pronašli svoj idealan smeštaj u Beogradu je planina Avala „okićena“ simbolom glavnog grada Srbije – Avalskim tornjem.

Iako se naši apartmani nalaze u centralnom delu Beograda, Avala nije daleko, bilo kolima bilo autobusom. Možete iznajmiti apartman u centru Beograda, a ipak obići neka od najpopularnijih mesta koja posećuju Beograđani.

Avala se nalazi na oko 16,5 kilometara južno od Beograda i sa 511 metara nadmorske visine i površinom od približno 489 hektara jedna je od manjih planina u Srbiji, ali veoma privlačna i za lokalno stanovništvo i za turiste.

Njena najpoznatija znamenitost i zaštitni znak Beograda je čuveni Avalski toranj, monumentalna građevina sa čijeg se vidikovca, smeštenog na 122. metru visine, po lepom vremenu pruža divan pogled na ovaj deo Srbije.

Prvobitni toranj koji je južnu stranu okoline Beograda krasio od 1965. godine srušen je u NATO bombardovanju, a na njegovom mestu sagrađen je i 2009. otvoren za posetioce novi sa 38 spratova i ukupnom visinom od skoro 205 metara, što ga čini najvišom građevinom na Balkanu.

Avala je već decenijama omiljeno izletište Beograđana, ali i domaćih i stranih turista koji posećuju prestonicu Srbije, jer boravak u njenoj prirodi, odmor i šetnje predstavljaju pravi užitak. Lukas apartmani preporučuju da obavezno obiđete ovu destinaciju.

Uz više planinskih izvora sa čistom pijaćom vodom, označene planinarske staze prigodne za pešačenje i rekreaciju pravi su magnet za ljubitelje aktivnog odmora.

Na vrhu Avale nalazi se i Spomenik Neznanom junaku, izrađen u obliku mauzoleja po projektu poznatog jugoslovenskog vajara Ivana Meštrovića, kao i drugi istorijski spomenici.

Ova planina, koju godišnje poseti preko 150.000 gostiju, pruža i kvalitetnu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, u okviru koje, pored restorana na Avalskom tornju, postoje hotel, odmaralište, planinarski dom i planinska kuća.

Velika i lepa zelena oaza nadomak Beograda, inače zaštićeno prirodno dobro, uz veoma bogatu floru od preko 600 biljnih vrsta stanište je i 16 vrsta sisara (među kojima i divljih svinja i lisica) i 67 vrsta ptica.

Avala je poznata i po jedinstvenom mineralu plavo-zelene boje nazvanom Avalit, a posebnu pažnju arheologa i speleologa privlači jedan od najstarijih poznatih evropskih rudnika – avalski rudnik žive i olova Šuplja stena za koji se smatra da je eksploatisan još 7.000 godina pre nove ere.

Ukoliko boravite u prestonici Srbije, Lukas apartmani preporučuju je da neizostavno posetite Avalu i uživate u njenim atrakcijama. Za kvalitetan smeštaj u Beogradu tu su za Vas – Lukas Apartmani Beograd.

Više informacija o turističkim atrakcijama i iznajmljivanju apartmana u Beogradu možete dobiti na naš telefon +381(0)69/690-610

Lukas apartmani preporučuju još nekoliko atraktivnih lokacija. Ako Vam budu potrebne još neke informacije o beogradskim turističkim atrakcijama ili iznajmljivanju apartmana u Beogradu, slobodno nas kontaktirajte.