Smeštaj u hotelu, hostelu ili apartmanu u Beograd – u čemu je razlika?

Smeštaj u hotelu je danas veoma skupa rezervacija. Većina turista iz zemlje i inostranstva koji žele da posete glavni grad uglavnom istražuje koje su to najvažnije razlike između smeštaja u hotelu, hostelu ili iznajmljivanju apartmana u Beogradu.

Sličnosti i razlike između hotela, hostela i apartmana u prvom redu se odnose na kvalitet i komfort smeštaja, kao i cenu iznajmljivanja smeštajne jedinice, a ono što je ključno za opredeljivanje za određenu vrstu smeštaja je svakako odnos cena-kvalitet.

Smeštaj u hotelu kojih u Beogradu prema poslednjim procenama ima oko 100, odlikuju se raznovrsnim kvalitetom smeštaja, naravno u skladu sa pozicijom na skali kategorizacije. Gosti koji odsedaju u hotelu iznajmljuju sobu u skladu sa svojim potrebama, afinitetima i iznosom sredstava planiranim za tu svrhu, mada komparativne analize pokazuju da su cene beogradskih hotela još uvek dosta visoke u odnosu na istu vrstu smeštaja u drugim glavnim gradovima ovog dela Evrope. Cene smeštaja u hotelima u Beogradu kreću se u širokom rasponu od nekoliko desetina, pa do više stotina evra dnevno po osobi.

Smeštaj u hotelu je mnogo skuplji od smeštaja u apartmanu.

Hosteli su, sa druge strane, dosta jeftiniji i čest su izbor mlađih gostiju i turista sklonijih avanturističkom duhu kojima privatnost i komfor nisu u prvom planu prilikom izbora smeštaja na određenoj destinaciji. Smeštaj u hostelu uglavnom podrazumeva boravak u višekrevetnim sobama, često i sa nepoznatim licima, a u najvećem broju slučajeva kupatilo je zajedničko za sve sobe na jednom spratu.

Konačno, apartmanski smeštaj u Beogradu, popularna usluga “stan na dan”, postaje sve češći izbor gostiju koji u glavni grad Srbije dolaze poslom ili turistički. Iznajmljvanje apartmana u odnosu na druge tipove smeštaja odlikuje niz prednosti, kao što su velika fleksibilnost i raznovrsnost, ali i ono što je turistima najvažnije – visok kvalitet smeštaja po razumnoj ceni.

Tako se u Beogradu po veoma povoljnoj ceni može iznajmiti komforan apartman vrhunskog kvaliteta, često i vrlo luksuzno opremljen, kao što je to slučaj sa našim Lukas Apartmanima. Smeštaj u hotelu je veoma skup. Rentiranjem takvog stana dobijate lepo uređenu i bogato opremljenu smeštajnu jedinicu koja Vam pruža potpunu privatnost i sve uslove za prijatan boravak, odmor i opuštanje.

Izvolite, dođite u Beograd i uživajte u provodu i lepotama živopisne srpske prestonice, a za kvalitetan smeštaj tu su za Vas – Lukas Apartmani. Da bi dobili više informacija slobodno nas pozovite telefonom ili napišite e-mail ako Vam bude trebalo više informacija o smeštaju i iznajmljivanju apartmana u Beogradu.